Er du i tvivl, om du skal stemme ja eller nej ved folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet d. 1. juni? Det er ærlig snak.

Forsvars- og sikkerhedspolitik handler især om, hvordan vi undgår krige og sikrer freden.

Vi troede, at krig var et overstået kapitel i Europa. Efter at det største land i Europa har angrebet det næststørste land, rejser der sig mange spørgsmål.

Podcastserien “Forsvarsforbeholdet – ja eller nej?” er med til at finde svarene. Her kommer du tæt på, hvilken rolle EU spiller for forsvarspolitikken, hvor NATO tager over, og hvad EU ikke gør.

I serien møder du både nej- og ja-sigere, eksperter fra Danmark og udlandet og nogle unge gymnasieelever, der stiller nogle af de spørgsmål, som eksperterne svarer på.

I fem afsnit á 10-12 minutter får du overblik over, hvordan Danmarks forsvarsforbehold blev til, hvad det betyder, at vi har krig i Europa lige nu, hvad EU’s forsvarssamarbejde går ud på, og hvad der sker, hvis vælgerne stemmer enten ja eller nej.

Som journalist er mit mål at stille skarpt på det væsentligste, lede efter de vigtige detaljer, brede perspektiverne ud og få dig til at tænke.

Det vigtigste er, at du træffer dit valg d. 1. juni 2022 og husker at afgive din stemme.

God fornøjelse med lytningen – og med at stemme.

Lasse Soll Sunde

www.lassesollsunde.dkProjektet er støttet med midler fra:

Finansieret med tilskud fra Europa-Nævnet.
Ansvaret for indholdet er alene tilskudsmodtagers.